top of page
Vikend radionia osobnog razvoja u gorskom kotaru.jpg

Vikend radionica
osobnog razvoja i rada na sebi
u Gorskom Kotaru

Samo jedna osoba stoji između Vas i života koji želite živjeti, a to ste Vi sami.

Ova Vikend radionica namijenjena je svima otvorenog uma i srca, s iskrenom željom za promjenom i ozdravljenjem.

Vrijeme za povratak sebi

U vrijeme kada je 'trenutak za sebe' postao luksuz
kojeg si rijetki stignu priuštiti - potrebno je nanovo
skretati pažnju na njegovu važnost.
Pridružite nam se u prekrasnom ambijentu u srcu Gorskog kotara,
​na preko 700 mnv, u zagrljaju netaknute prirode
na trodnevnoj radionici uživajući u blagodatima bioterapija,
savjetovanjima, meditaciji...
Iskoristite priliku za odmaknuti se od svakodnevice
i posvetiti se sebi...

retreat-rad-na-sebi-vodic-manola-gorski-kotar-min.png

Putovanje nakon kojeg niste isti...

Kako bi čovjek bolje spoznao sebe i prije svega kako bi razumio od kuda dolaze pojmovi kao što su sreća, zdravlje, sretnija sudbina mora prvo razumjeti one “loše” stvari koje ga koče kako bi u konačnici mogao osloboditi sav svoj potencijal. Kroz godine rada s ljudima i uvidom u naše biopolje došao sam do zaključka kako se odgovori na ta pitanja nalaza duboko skriveni u našoj podsvijesti. Kada se odlučite na radionicu također se odlučujete na promjenu života. Mi smo slojevita bića i na svakom od tih slojeva nalaze se energetski omotači kojih u svakodnevici punoj stresa, žurbe i straha za budućnost uopće nismo svjesni ali ih je svjesna naša duša. Cilj radionice je upravo probuditi te energetske slojeve na sve tri razine - razini tijela, duha i duše. Upravo zato se koncept same radionice odvija u prirodi, odvojen od energetike grada, gužve, stresa.
Kada dolazite na radionicu ne dolazite samo čuti i doživjeti sebe već si dajete “luksuz” da odmorite svoju dušu od svega onoga što nam moderan život nalaže kao “obavezu”. Upravo zato je bitna energija mjesta kao i vaše odvajanje od zone “stresa” u zonu u kojoj je upravo briga o sebi na prvom mjestu. 

Da bi promijenili svoj život ili ozdravili prvo moramo razumjeti zašto smo se našli u situaciji da imamo problema ili da smo bolesni. Svaka posljedica ima svoj uzrok a da bi shvatili gdje se nalaze uzroci moramo se odmaknuti od onoga što percipiramo našom sviješću i načinom na koji gledamo sebe i svijet oko sebe. Ja to nazivam „buđenje duše“. Cilj radionice je da svatko dostigne upravo to buđenje tj. pokretanje koje će ga otvoriti ka novim saznanjima i spoznajama sebe ne onakvima kakvima se želimo vidjeti nego onakvima kakvi jesmo u našoj biti, u našoj duši. Kao što voda koja dugo stoji na mjestu postaje močvara tako naše emocije, naša svijest i karakter formiraju pogled na svijet i naše mjesto u njemu. Kada shvatimo uzroke naših bolesti i problema dolazi do pokretanja unutarnjih procesa fine energije od koje smo sastavljeni. Radujem se susretu s vama i veselim se vremenu koje ćemo provesti zajedno okruženi netaknutom prirodom.

Tijek odvijanja radionice

Image by Denys Nevozhai

Petak

Prvi dan

FOKUS NA RAZINU DUŠE

Dolazak u 17.00 sati, check in i raspored po smještajnim jedinicama.
Uvodno druženje i dijagnostika biopolja sudionika radionice.
Prvi dan posvećen je onome što je toliko bitno a tako malo se tome daje pozornost a to je naša duša ili podsvijest.
Prvi dan rezerviran je za dijagnostiku vašeg polja te pojašnjenja uzroka vaših problema.
Ako čovjek ne razumije od kuda dolaze njegove poteškoće ne može razumjeti kako da ih riješi.
Da bi postali sretni, zdravi, da bi izvukli maksimum svojih sposobnosti moramo razumjeti što je to što nas koči da to postignemo.
Uvidom u vaše biopolje dobit ćete upravo te odgovore koji će vam pomoći da ispunite sav svoj potencijal na sudbinskom, zdravstvenom, poslovnom i prije svega na polju upoznavanja vaših dobrih strana kojih vjerojatno uopće niste ni svjesni.
Informacije koje dobijete prvi dan prožimat će se kroz ostala dva dana pošto je naša duša naša srž.
Te informacije neće koristiti samo tijekom radionice već kroz čitav život.
​Samo je bitno doći otvorena srca sa željom da postanete bolji i prije svega da shvatite kako uzrok leži u vama i da je korak do transformacije tako blizu.

Subota

Drugi dan

FOKUS NA TIJELO - BIOENERGETSKE TERAPIJE - VOĐENA MEDITACIJA

Drugi dan bit će posvećen energetici našeg fizičkog omotača.
Da bi naš fizički omotač dobro i zdravo funkcionirao bitno ga je “nahraniti” pravilnom energijom.
To podrazumijeva pravilnu prehranu kao i kretanje. Hrana nije samo gorivo za naše tijelo već prije svega gruba energija koju unosimo izvana.
Ako ta energija nije izbalansirana i ako je krivo određena sasvim je normalno da se neće dobro odraziti na naše kompletno zdravlje.
Pošto za taj odabir hrane koju unosimo također postoji “unutarnji” uzrok vjerovano ste se uhvatili u to kako “teško mijenjate vaše prehrambene navike” te kako često držite “dijete” kako bi sebe pozicionirali u vanjskom svijetu u kojem živite te kako bi zadivili sve druge nauštrb vašeg vlastitog zdravlja.
S informacijama o uzroku na razini duše lakše ćete razumjeti taj dio koji je jednako bitan kao i ostale dvije razine.
Drugi dan započinjemo šetnjom u prirodi u kojoj ćemo se dotaknuti upravo tog nivoa.
Po povratku iz šetnje je stanka nakon koje imamo bioenergetske terapije s kojima povezujemo prva dva nivoa.
Te terapije su poseban doživljaj i one pokreću energiju na svim razinama, one mijenjaju našu kompletnu energetsku strukturu.
Predvečer imamo vođenu meditaciju kako bi dan završili “odvajanjem” našeg fizičkog omotača i dopustili mu odmor koji zaslužuje.


Savjet:
Obavezno ponijeti odjeću i obuću prilagođenu današnjim aktivnostima (šetnja šumom)
Ukoliko želite meditirati u ležećem položaju, savjetujem da ponesete prostirku.

Meditation Class
Soothing Bell

Nedjelja

Treci dan

FOKUS NA SVIJEST - VAŠA RETROSPEKCIJA

Treći dan rezerviran je za retrospekciju cijele radionice.
U dnevniku za rad na sebi koji ćete primiti na Vaš e-mail prije polaska na radionicu, a gdje ćete pisati svoj osvrt na ono što će se dešavati na radionici posljednji dan ćete “zaokružiti” sa svjesnim osvrtom na to što ste očekivali, što ste doživjeli, što se kod vas promijenilo o na kraju što očekujete od sljedeće radionice.
Radionice su koncipirane tako da ste u konstanti sa sobom, svojim unutarnjim stanjem. Koncipirane su na pravilan “rad na sebi”.
Posljednji dan bavit ćemo se vašim iskustvom onoga što ste prošli i onim što u budućnosti želite postići.
Razina svijesti je bitna razina jer tu se donose one “prve” odluke o tome što ćete napraviti sutra drugačije od danas.
Tu počinje promjena! Ni jedna radionica nije ista tako nećete biti ni vi.
Grupna radionica ima puno benefita a jedan od njih je upravo taj što imate priliku biti s ljudima koji žele ići u istom smjeru promjene.
Naučit ćete komunicirati pred drugima i prije svega naučit ćete svoje emocije pokazivati onako kako u stvarnom svijetu možda nikada ne bi pokazivali od straha od osuđivanja, povrede, mišljenja drugih… Na kraju dat ćete si “ocjenu” onoga što ste si postavili kao cilj te odrediti ono što želite kod sebe promijeniti na sljedećoj.
Vrlo lako je donijeti odluku - sprovesti u djelo je onoliko teško koliko odlučite sami sebi priznati da vaše “mane” samo morate preusmjeriti u ono dobro.
Tada dolazi do ozdravljenja na svim razinama našeg postojanja.
Odlazak je predviđen u 11.00 sati.

Dnevnik

koji će Vas pratiti na svakom koraku putovanja

Kreirao sam ovaj dnevnik kako bi Vam pomogao  da pronađete način da usporite i povežete se sami sa sobom. 
Cilj je da se tijekom vikend radionice povežete sa svojim tijelom, srcem, umom, okolinom i odnosom koji imate sa sobom i drugima. 
Nadam se da će ova kombinacija prisutnosti, kontemplacije i refleksije poslužiti za produbljivanje Vaše svijesti, potaknuti uvid i osvijestiti istinu o Vama samima. Polaznici dnevnik primaju par dana prije polaska putem e-maila. Prvi dio dnevnika odnosi se na period neposredno prije samog dolaska na Vikend radionicu, dok je ostatak Dnevnika baziran na pitanjima o kojima ćete promišljati na samoj Vikend radionici. 
Usporite i uživajte u trenutku povezivanja sa svojim unutarnjim ja. ​

retreat-rad-na-sebi-dnevnik-manola-gorski-kotar-min.png

Ivana

Sudjelovanje na vikend radionici bilo je jednostavno čarobno iskustvo. Osjećam potpunu revitalizaciju i unutarnji mir. Preporučujem svima koji traže dublje razumijevanje.

Lidija

Osjetila sam promjene na fizičkom, mentalnom i emocionalnom nivou. Neprocjenjivo iskustvo i prekrasni ljudi koje sam upoznala! Hvala Vam na svemu što radite.

Maja

Sudjelovanje na vikend radionici otvorilo je novo poglavlje u mom životu. Osjećam se kao da sam otkrila neistraženu dimenziju vlastite energije. Oduševljena sam iskustvom i svakako se vidimo opet!

Meditating

Bioenergetska terapija i  meditacija

Na vikend radionici sudionici će imati mogućnost sudjelovati na bioenergetskoj terapiji. Bioenergetska terapija Vam može pomoći da prebrodite stresne periode, pronađete unutrašnji mir i uspostavite čvršću povezanost tijela, uma i duše. Učinci bioenergetske terapije mogu biti fizički, mentalni i emotivni, te duhovni. Izdvajamo samo neke od efekata bioenergetskog tretmana koje su sudionici do sada osjetili:

 • Duboko opuštanje i regeneracija

 • Bolji protok energije

 • Jačanje imunološkog sustava

 • Opuštanje uma

 • Upoznavanje novih spoznaja

 • Bolja koncentracija

 • Oslobađanje napetosti

 • Sveopći pozitivni osjećaj

 • Veća ravnoteža i sklad u vašem životu

 • Obogaćuje naše iskustvo i povećava opće zadovoljstvo životom

 

​Na vikend radionici također imamo i grupnu vođenu meditaciju, odnosno duhovnu vježbu u kojoj osoba svoju pažnju sistematsko i planski usmjerava prema određenom sadržaju. Meditacija vam može pružiti osjećaj smirenosti, mira i ravnoteže koji mogu koristiti Vašem emocionalnom blagostanju i vašem cjelokupnom zdravlju.

Lokacija i korisne informacije

Lokacija radionice je udobna kuća za odmor u prirodi, okružena šumom i zelenilom. Detalji o točnoj lokaciji bit će vam poslani nakon prijave.

U međuvremenu, pripremite se za nezaboravno iskustvo osobnog razvoja i opuštanja u predivnom okruženju prirode.

Kako bismo osigurali kvalitetno iskustvo svakom pojedincu, broj sudionika je ograničen. Ovdje ćemo zajedno istražiti dubine svoje unutarnje transformacije, potpomognuti energijom okoline koja nas okružuje.

Damir Manola banner_edited.jpg

Cijena sudjelovanja

Za vikend radionicu u Lipnju cijena sudjelovanja iznosi
​300,00 € po osobi u višekrevetnoj sobi.*


Rezervacije su moguće do 25.05. ili do popunjenja mjesta, što nastupi ranije. S obzirom na ograničen kapacitet, preporučujemo ranu prijavu kako biste osigurali svoje mjesto na ovoj posebnoj radionici.

 

Cijena uključuje:

 • 3 dana i 2 noćenja u kući rezerviranoj samo za sudionike radionice

 • Vođenu grupnu meditaciju

 • Grupnu bioenergetsku terapiju

 • Dnevnik za osobni razvoj i rad na sebi (digitalna verzija u pdf formatu)

 • Druženje i mogućnost postavljanja pitanja voditelju u cilju dijagnostike i osobnog razvoja​

 • Osiguran privatni parking

 • Besplatan WiFi


Cijena NE uključuje:
Hranu i piće za vrijeme boravka

UVJETI I OTKAZ

 • Uplatu vikend radionicu u mogućnosti ste uplatiti putem opće uplatnice,Internet ili Mobilnog  bankarstva po poslanoj ponudi.

 • Cjelokupni iznos za sudjelovanje je potrebno izvršiti u roku od 24 sata koliko traje opcija za termin/mjesto.

 • Vaš termin/mjesto rezervirano je tek po primitku uplate.

 • U slučaju otkaza sudjelovanja, cjelokupni iznos za sudjelovanje na radionici ostaje u potpunosti nepovratan u svakom trenutku otkaza. 

 • Ukoliko Radionica mora biti otkazana od strane organizatora zbog više sile ili sl. , definirati ce se novi termin umjesto postojećega 

 • Sukladno čl. 79. st. 1. t. 12. Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora (povrata novca) s obzirom da je predmet ugovora pružanje usluga vezanih uz slobodno vrijeme, koje se događaju u točno određeno vrijeme odnosno u određenom razdoblju.

 • U slučaju nepoštivanja ili povrede obveza od strane kupca, MANOLA, Obrt za ostale osobne uslužne djelatnosti, vl. Damir Manola zadržava pravo uskraćivanja ili ograničavanja svojih usluga.


​Sudjelovanjem na radionici prihvaćate iznad navedene uvjete, kao i generalne uvjete poslovanja navedene na našoj web stranici.

bottom of page