top of page

VOĐENE ONLINE MEDITACIJE

Meditirajte s Damirom

u udobnosti vlastitoga doma u vrijeme koje Vama najviše odgovara

Meditacija

Meditacija vam može pružiti osjećaj smirenosti, mira i ravnoteže koji mogu koristitiVašem emocionalnom blagostanju i vašem cjelokupnom zdravlju.

Što je meditacija?

Meditacija je čin obraćanja pozornosti s namjerom. Većina nas već zna kako meditirati. Činimo to svaki put kada se usredotočimo na samo jednu stvar, pažljivo razmišljajući. Međutim, prečesto meditiramo o prošlim događajima ili budućim brigama. Ova vrsta uobičajene, nesvjesne meditacije rijetko je od pomoći. Da bi meditacija bila korisna, moramo pažljivo odabrati svoju namjeru. Usmjeravanjem uma na koristan cilj, kao što je dah, tijelo ili istina sadašnjeg trenutka, potičemo veći mir, lakoću i jasnoću uma.Pomnost i meditacija postoje od početka vremena. Prvi put kad je čovjek hodao kroz šumu dok je obraćao pažnju na hodanje kroz šumu, taj je čovjek prakticirao meditaciju svjesnosti. Meditacija je obraćanje pozornosti na ovaj sadašnji trenutak, baš onakav kakav jest, s nekom vrstom znatiželje koja je oslobođena prosuđivanja, kritike ili priče. Prakticirana svjesnost daje moćne uvide koji nam mogu pomoći da živimo s više radosti i manje boli. Formalne prakse koje danas provodimo, osobito meditacije pune ljubavi, imaju budističko podrijetlo. Ali ljudi su meditirali mnogo prije nego što je  Buddha rođen. Meditacija je ostala s nama iz jednog vrlo dobrog razloga - pomaže nam da se osjećamo bolje.

MEDITIRAJTE S DAMIROM 2-min.png
online-meditacija-manola-damir-oprost_orig.png

Kako meditirati?

Meditacija je jednostavna, ali nije laka. Da biste započeli praksu meditacije, isprobajte sljedeće korake meditacije:

1. Pronađite mirno mjesto
Kako biste smanjili smetnje, meditirajte na relativno tihom mjestu. Odaberite mjesto na kojem se osjećate sigurno okrećući svoju svijest izvana prema onome što se događa unutra.

2. Sjednite
Možemo meditirati stojeći, hodajući, sjedeći ili ležeći. Pokušajte započeti s vježbanjem u sjedećem položaju. Vaše sjedalo mora biti udobno, ali uspravno, u ravnoteži između udobnosti i budnosti.

3. Duboko udahnite i izdahnite par puta i uključite odabranu vođenu meditaciju
Usmjerite svoj um na dglas koji čujete. Promatrajte zatvorenih očiju, dišući prirodno i normalno. Iz trenutka u trenutak, bez prosuđivanja ili kritike...

5. Ako vam misli odlutaju...
Ako u nekom trenutku primijete da vam je um odlutao i da više ne pratite meditaciju, ne brinite - radujte se! Opustite se i vratite usredotočenost na glas koji čujete. Ponavljajte ovaj korak koliko god često trebate. S vježbom ćete prije primijetiti kada je um odlutao i lakše ćete se vratiti vođenoj meditaciji.

6. Završetak meditacije
Kada vođena meditacija završi, odvojite trenutak da prepoznate osjećaje u Vašem tijelu, te se zahvalite na ovom iskustvu.

Što je cilj meditacije?

Ako postoji jedan cilj za meditaciju, to je davanje prednosti praksi nad savršenstvom. Mnogi koji tek počinju meditirati pogrešno vjeruju da je cilj postići savršeno stanje blaženstva. Ali kod meditacije se ne radi o zaobilaženju naše boli ili nelagode, niti o zaustavljanju naših misli ili umrtvljivanju emocija.


Meditacija je praksa prisustva ovom trenutku, baš onakvom kakav jest. Dok promatramo, njegujemo prihvaćanje, brigu i znatiželju. Imajući ovo na umu, možemo biti ljubazniji prema sebi ako i kada primijetimo da smo skrenuli pažnju ili ako ustanovimo da je istina ovog trenutka neugodna.


Možemo primijetiti da je um uznemiren, umoran ili nezainteresiran. Možda je ono što se javlja u našoj svijesti neugodno, bolno ili izazovno. Sve je ovo u redu. Uspješna meditacija je ona u kojoj dajemo sve od sebe da udružimo svjesnost sa suosjećanjem.

povratak sebi meditacija damir manoal.png

Klara M.

Nemam dovoljno riječi da izrazim zahvalnost Damiru Manoli za njegove online vođene meditacije. Njegov smirujući glas, obogaćen dubokim razumijevanjem meditacije, stvara jedinstveni doživljaj koji nadmašuje očekivanja. Kroz svaku meditaciju, Damir uspijeva postići nešto poput magičnog iscjeljenja, pružajući unutarnji mir i kristalnu jasnoću uma. Njegova sposobnost prenosa dubokog razumijevanja meditativnih tehnika na slušatelja čini svaku meditaciju posebnom. Ove meditacije nisu samo put do relaksacije, već pravi vodič ka unutarnjoj ravnoteži. Toplo preporučujem svima koji traže istinsku povezanost sa sobom, želeći proširiti svoju svijest i pronaći unutarnji mir.

Ivan K.

Dobio sam preporuku za Damira Manolu od prijatelja i oduševljen sam rezultatima. Prije nego što sam pristupio njegovim meditacijama, prošao sam kroz nekoliko savjetovanja s Damirom. Njegova empatija, stručnost i  vođenje bili su ključni u mom procesu osobnog rasta. Njegove meditacije nastavile su tu transformaciju, produbljujući moju povezanost sa sobom. Njegova sposobnost prilagodbe meditacije različitim iskustvenim razinama čini je pristupačnom svima. Toplo preporučujem meditacije svima koji žele iskusiti dublju povezanost sa sobom nakon što su već osjetili blagodati Damirovog vođenja.

Dario S.

Njegova vođena meditacija 'Povratak sebi' jednostavno je nevjerojatna. Damir Manola uspijeva stvoriti jedinstveno iskustvo koje vas vodi na duboko putovanje unutar sebe. Njegov glas je umirujući, a ritam meditacije savršeno usklađen. Kroz ovu meditaciju, osjećao sam se kao da sam se vratio svojoj suštini, pronašao unutarnju snagu i mir. Sviđa mi se način na koji je strukturirao meditaciju, omogućujući mi da se fokusiram na svoje misli i osjećaje. Ova meditacija je pravi dragulj za sve one koji traže dublju povezanost sa sobom i žele se vratiti svojoj autentičnosti. Hvala, Damire, na ovoj izuzetnoj meditativnoj avanturi!

Buddha Statue

ONLINE MEDITACIJE

bottom of page